Huspartner bygger på Segerstad

Vid natursköna Segerstad ska fem likadana arkitektritade villor uppföras på tomter med hänförande sjöutsikt. Hustypen, som vi döpt till Landviken, är ett trivsamt enplanshus om 140 kvm. Med sina stora södervända fönsterpartier mot Vänern är Landviken verkligen klippt och skuren för platsen.

I Landviken får ni bland annat:

  • Stående träpanel
  •  Isolerad betongplatta med vattenburen golvvärme
  • Kök- och tvättstugeinrede från Marbodal
  • Rostfria vitvaror från Husqvarna
  • Aluminiumklädda 3-glasfönster från Elitfönster
  • Isolerade innerväggar utförda med både OSB- och gipsskivor


Segerstadhalvön är känd för sitt varierande landskap och som utpost mot Vänern. Hit kan man komma utan båt men ändå få uppleva en skärgårdsmiljö med öar, hällmarktallskog, granskog, lövskog, öppna gläntor och kulturlämningar. Det finns även flera närliggande sandstränder, klippor, badplatser, grillplatser, stigar och motionsspår inom naturreservatet. Endast ca 16 min till Bergvik köpcenter och ytterligare 5 minuter till centrala Karlstad. Om du hellre färdas till sjöss finns möjlighet till båtplats.

Har ni frågor om huset? Kontakta gärna Peter eller Andreas. För frågor gällande försäljning av tomt och hus, läs mer hos Skandiamäklarna.

Arkitekten Lars Axelsson:

”Projekt Landviken var en trevlig utmaning. Här ville markägaren skapa en miljö med ett sjönära boende i en utformning som skulle passa in i området. Vi valde att jobba med en husutformning där kök, matplats och vardagsrum riktades mot Vänerutsikten i väster. Samtidigt utfördes de här gemensamma delarna med ryggåstak för en underbar rymd.

Materialmässigt tog vi fram en naturnära röd tråd i husens utförande i allt från den utvändiga slätspontade och finsågade träpanelen, till utförande av kök, trägolv, kakel/klinker mm.

Utförandet på tomterna ska sedan göras som en blandning av natur- och trädgårdstomt, naturligtvis med en härlig altan mot Vänerns strandlinje.

Andemeningen med utförandet av hus och tomt är att man skall få en samstämmig känsla i området och där dess naturliga värden bevaras och är högst närvarande.”

Husbyggnation på Landviken

Vad kan vi hjälpa till med ?

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig!

Eller ring oss direkt på 054-224 48 10