"Tänk att vi bor här"

Att Patrik och Sandra valde att bygga med Huspartner var ingen slump.

-Jag var väldigt noga med att kolla upp referenser innan vi valde husleverantör. Jag insåg ganska snabbt att vi fick mycket hög kvalité genom att välja Huspartner, säger Patrik.

I efterhand är de extra nöjda med de arkitektoniska utföranden som huset har samt att de höll budgeten.

IMG_3210

MED NATUREN RUNT KNUTEN

Familjen Ekhagen har bott i sin villa på Skutberget, strax utanför Karlstad i tre år och de stortrivs. Med skogen runt knuten och några kilometer in till stan har de allt de kan önska sig. – Det absolut bästa med huset är de stora, öppna sociala ytorna, köket och vardagsrummet där hela familjen träffas, säger Patrik.

När familjen började leta hus för fyra år sedan var det inte givet att de skulle bygga nytt men när de såg tomten som var till salu föll alla pusselbitar på plats.

-Vi köpte tomten av Huspartner och när de berättade vilka planer de hade så passade det väldigt bra med våra behov, säger Patrik.

Resultatet blev ett vitt, modernt enplanshus i funkiskänsla med raka linjer och snedställt tak. De 160 kvadratmetrarna är disponerade på fem sovrum, ett allrum, två badrum och ett öppet vardagsrum och kök.

-Inomhus har vi en del som tillhör barnen, de har egen toalett, sovrum och ett eget allrum för kompishäng och spel. Vi vuxna har vår del och sen ett kök och vardagsrum där alla umgås, säger Patrik.

Utöver själva läget på tomten var de öppna ytorna viktiga för familjen.

-Och ljusinsläppet. I vardagsrummet har vi stora fönster åt tre håll och det känns nästan som om att vi är utomhus, säger Sandra. Och vår hund Molly älskar att sitta vid fönsterna och titta ut, tillägger Patrik.

Smidig byggprocess

Att bygga hus med Huspartner var enligt Patrik och Sandra väldigt smidigt och Patrik har varit engagerad i processen från dag ett.

-Jag tror inte det gått en dag utan att jag har varit här och tittat till allt, säger han.

Att fabriken låg nära till hand var också ett plus.

-Jag var ju uppe i fabriken och tittade när våra väggar byggdes, det kändes tryggt, säger Patrik.

Hög standard från början

Att Patrik och Sandra valde att bygga med Huspartner var ingen slump.

-Jag var väldigt noga med att kolla upp referenser innan och jag detaljstuderade även till exempel deras väggar och materialval. Deras väggar och väggkonstruktion har OSB bakom bakom gipsskivan, vilket hos många andra är tillval. Jag såg ganska snabbt att vi fick mycket hög kvalité genom att välja Huspartner, säger Patrik.

De påpekar även att vitvaror håller en hög standard jämfört med många andra aktörer.

-Dessutom var processen att göra alla val väldigt smidig eftersom Huspartner var väldigt effektiva och delade upp allt i steg, säger Sandra. Jag tyckte inte alls det var sådär jobbigt som man har hört att det kan vara. Dessutom höll vi budgeten till punkt och pricka.

Arkitektens val

Villan har en hel del arkitektoniska utföranden som familjen uppskattar. Lars Axelsson, arkitekt på Huspartner, har bland annat ritat in ett rundat hörn in till den ena sovrumdelen. Han har också sänkt taket över köksdelen för att skapa en rumskänsla i rummet.

-Lars var väldigt bestämd på att vi skulle behålla det rundade hörnet. Vi är mycket nöjda att vi lyssnade, det gör huset spännande. Jag är även glad över det nedsänkta taket i köket samt att vi inte lät taket gå ända upp i nock i vardagsrummet, säger Patrik.

Arkitekten har även gjort en lösning där golvet går hela vägen ut till fönsterkarmen i vardagsrum, kök och sovrum. En detalj som skiljer sig mot många andra husleverantörer.

Ett smart hem

För Patrik och Sandra var det även viktigt med funktionerna i huset. Att de kunde vara med på plats när det var dags att planera för elinstallationer gav huset de där små extra detaljerna.

-Vi valde från början att installera ett ljudsystem och vi har många funktioner kopplat till en app. Med hjälp av röststyrning kan jag starta musiken, kontrollera belysningen, sätta på fontänen utomhus och starta städroboten, säger Patrik.

Inne på sitt tredje år i huset menar de att de hittills inte stött på några större problem.

-Vi är verkligen jättenöjda, säger Patrik.

-Jag njuter verkligen av att bo här, helst vill jag bara vara hemma, skrattar Sandra. Vi har naturen, Vänern och motionsspår precis runt knuten och det känns väldigt lyxigt.

Arkitektens val
Villan har en hel del arkitektoniska utföranden som familjen uppskattar. Lars Axelsson, arkitekt på Huspartner, har bland annat ritat in ett rundat hörn in till den ena sovrumsdelen. Han har också sänkt taket över köksdelen för att skapa en rumskänsla i rummet.
Familjen Ekhagens Vardagsrum