"Husen utformade efter våra önskemål"
För många är Pål Hanssen starkt förknippad med bandy. Förutom att ha en gedigen meritlista inom sporten är Pål även byggherre och har tillsammans med Svein-Inge Rönningen byggt ett flerbostadsområde på Stockfallet i Karlstad.

Pål och Svein-Inge valde Huspartner

Svein-Inge Rönningen har lång erfarenhet av att bygga flerbostadsområden i Norge, men för partnern Pål Hanssen var området på Norra Stockfallet jungfruprojektet. Med facit i hand så är resultatet av Påls första projekt väl godkänt – minst!

Stockfallet i norra delen av Karlstad växer. Området exploaterades först på 70- och 80-talet och består till stor del av hus från den tidsperioden, men också av ett stort skogsområde. Stadsdelen är populär bland småbarnsfamiljer med både förskola och grundskola och de senaste åren har nya områden växt fram.

Pål och Svein-Inge köpte mark på Norra Stockfallet 2016 för att bygga flerbostadshus. När köpet var klart började de se sig om efter leverantör av flerbostadshus.

– När vi tittade på olika husleverantörer var det viktigt för oss att de inte bara hade en produkt. Vi ville kunna vara delaktiga i processen och få husen utformade efter våra önskemål, berättar Pål.

Till slut föll valet på Huspartner. Pål och Svein-Inge fick goda rekommendationer från andra byggherrar och att det var en lokal aktör gjorde hela processen ännu enklare. Med både kontor och fabrik på Ilanda strax norr om Karlstad byggdes flerbostadshusen mindre än 10 kilometer från tomterna.

– Från första mötet med Huspartner fick vi en bra känsla. Den känslan höll i sig genom hela projektet och samarbetet flöt på bra från början till slut, säger Pål.

Resultatet av samarbetet blev flerbostadshus med 38 lägenheter och parhus med 8 lägenheter där den sista var klar för inflytt 2019. Totalt tog det elva månader från första spadtaget till att de förväntansfulla köparna kunde flytta in i respektive bostad. Med skogen intill knuten så känns området mysigt och som att det funnits där längre än några år.

– Vi blev väldigt nöjda med husen som arkitekt Lars Axelsson ritade med inspiration från oss, säger Pål. Lars och resten av gänget på Huspartner var väldigt lyhörda och det gjorde att processen i stort sett var helt smärtfri, fortsätter han.

Nu är området på Norra Stockfallet helt färdigställt men Pål fick blodad tand och håller redan på att titta på kommande projekt. Nästa anhalt är Nolgård på Hammarö några mil söderut från Stockfallet och Pål och Svein-Inge har inga planer på att byta husleverantör.