"JAG ÄLSKAR DEN HÄR PLATSEN"

Närheten till vattnet har alltid varit viktig för Tony. När han hittade en tomt i skärgårdskommunen Hammarö var valet därför enkelt. Han valde att bygga nytt hus. Valet föll på Huspartner och Tony är mer än nöjd. Processen att bygga nytt var smidig och idag bor Tony och sonen Carl i ett tåligt hus som står emot Vänerskärgårdens väder och vind.

– Det kan blåsa 20 sekundmeter här ute ibland men det hörs knappt när vi är inomhus. Det märks att huset är välbyggt, med tjocka väggar och mycket isolering.

Referensbild från Tony

Modernt i skärgårdsmiljö

I en modern villa i två plan bor Tony tillsammans med sonen Carl. Han blev kär i platsen och lät den styra hur hans nybyggda hus, precis intill Vänerns strand, skulle se ut. – Här har jag allt jag behöver, säger Tony.

 Tony var egentligen inte ute efter att flytta till hus utan trivdes ganska bra i lägenheten inne i stan. Men en dag när han var ute och körde planlöst, hamnade han ute på Hammarö, cirka 15 minuter utanför Karlstad. Han stannade bilen och gick ut på klipporna, något det finns gott om i skärgårdskommunen. Han såg sig om ute på udden och tänkte ”såhär vill jag bo.”

Som av en slump hittade han en gammal mäklarskylt som knappt syntes i gräset vid vägkanten. Det visade sig att tomten varit till salu några år tidigare och den blev till slut Tonys.

– Jag tog kontakt med en arkitekt och vi åkte ut till tomten och tittade. Vi pratade idéer och tittade på läget och efter det ritade arkitekten ett hus som jag tyckte om, berättar Tony.

Valde en värmländsk aktör

Nu hade han huset men han hade ingen som byggde det. Eftersom Tony inte byggt hus tidigare hade han inte så bra koll på husleverantörer men när han googlade hittade han en tidningsartikel om en värmländsk aktör: Huspartner. Han tog kontakt med Huspartners arkitekt Lars Axelsson och kände direkt att det här var rätt företag att bygga hans hus.

– Lars såg bara möjligheter i allt, och trots att jag redan hade en färdig ritning så modifierade han den så att huset skulle bli så kostnadseffektivt som möjligt, säger Tony.

Efter en smidig byggprocess kunde inflyttning ske 1 oktober 2015. Huset är stilrent och flirtar lite med funkis-stilen. Halva huset är ett 2-planshus medan delen där vardagsrum och kök ligger utförts i 1-plan. Det finns fyra uteplatser varav två är större altaner, något som var viktigt för Tony för att utnyttja läget på en udde.

– Jag älskar den här platsen och tycker om att jag kan se vatten från två håll, oavsett om jag är inne eller ute. Jag tar ofta båten ut för att fiska eller åka till någon av alla de fina öarna här ute, berättar han.

Mersmak för husbygge

Något som Tony är extra nöjd med är Huspartners höga standard. Ett hus som ligger ganska öppet nära stora Vänern utsätts för en del väder och vind under åren.
– Det kan blåsa 20 sekundmeter här ute ibland men det hörs knappt när vi är inomhus. Det märks att huset är välbyggt, med tjocka väggar och mycket isolering.

På frågan om han har några tips till andra som går i husbyggartankar så svarar han utan tvekan att läget är det viktigaste.

– Huset kan man ändra på många sätt om man inte blir nöjd, men det är svårt att flytta det.

Tony och 5-åriga Carl trivs bra i huset men han har ändå fått mersmak för husbyggandet.

– Jag har alltid gillat klassiska skärgårdsvillor. Vem vet, jag kanske bygger med Huspartner igen? avslutar han.