Stina Nilsson inspekterar nya fönster

Bygglov beviljat

Efter intensiva månader där skidåkaren Stina Nilssons hus tagit form på pappret har nu arbetet med att förbereda för själva husbygget startat. Följ Stinas resa mot hennes drömhus.

 

Bygglov beviljat och grönt ljus från kommunen innebär att det nu är fritt fram att starta med de förberedande arbetena innan husleverans.

-Just nu är markarbetet i full gång på Stinas tomt, säger Lars Axelsson, arkitekt på Huspartner.

När man haft byggsamråd, tillsammans med er kontrollansvarige och kommunen, och fått ett startbesked kan markarbeten som behöver vara gjorda innan huset levereras påbörjas.

Ingår markarbeten och grundläggningen från Huspartner är det vi som ansvarar för att de skall vara klara i god tid innan huset kommer.

På Stinas tomt pågår just nu mark- och grundarbeten. På samma gång är Stina upptagen av att fundera kring materialval invändigt.

-Vi bollar jättemycket fram och tillbaka och jag får många moodboards från Stina som innehåller allt från helhetskänslan till specifika detaljer som soffa, säng och annat, säger Lars Axelsson.

Enligt Lars är det bra att ha en röd tråd och en plan för alla detaljer i hemmet. Från de stora valen till de mer specifika.

-Stina har valt jordnära färger och hittat en väldigt bra linje i inredningen så att det inte spretar för mycket, säger Lars.

Samtidigt som det är bra att förbereda och ha en övergripande plan, menar Lars att det kan vara bra att vänta med vissa saker tills man kommit längre i processen.

-I Stinas läge anser jag nu att hon ska vänta tills väggar är på plats och hon kan känna in rummen och få en bekräftelse på att valen hon gjort verkligen passar in.

När det kommer till inredning och interiöra detaljer är helheten är det viktigaste och ingen del ska ta över.

-När man kommer in i Stinas hus vill jag inte att man ska tänka “vilken fin bänskskiva”, utan snarare “vilken känsla, och vilken utsikt”, säger Lars.

Den milda vintern har varit gynnsam när det kommer till markarbetena på Stinas tomt, men husbygget i sig påverkas inte av väder.

-Huspartner bygger inomhus i varma, torra lokaler vilket gör att vi blir mindre påverkade av väder. Det är en form av kvalitetssäkring på hela huset, säger Lars Axelsson.

Stina Nilsson inspekterar nya fönster

När man kommit så långt i sin husbyggarprocess att det är dags för markarbeten går man som köpare in i en lite lugnare period. Det inledande skedet då många, både stora och små val, görs är över.

-När väl bygglov gått igenom och man satt alla detaljer är det egentligen bara att följa husets byggprocess, säger Lars Axelsson.

Samtidigt som mark- och grundarbeten pågår tillverkas Stinas hus i Huspartners fabrik i Karlstad.

-Det är jätteroligt att vara här i fabriken och se mina väggar växa fram, säger Stina Nilsson. Nu är jag jättesugen på att få nycklarna och flytta in.

I det här skedet har Huspartner tagit fram en mer exakt tidplan för er husbyggnation och inflyttning. Vi lägger in ert hus i vår husfabriks tidslinje och börja beställa alla de huskomponenter (t.ex. fönster, dörrar mm) som behövs. Läs mer om att bygga hus här

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email