stina-nilsson-valjer-kok

Dags att planera för färg, form och trädgård!

Stina Nilssons hus är nu stomrest och nästa skede börjar ta vid. Nu ha det blivit dags för att planera invändigt. Väggfärg, elinstallation och planering för den kommande trädgården står på att-göra-listan.

-Jag har i princip designat varje rum, vilken känsla jag vill ha och vilken typ av energi jag vill att rummen ska ge mig, säger Stina Nilsson.

Efter att stomresningen av huset har ägt rum har fokus legat på att få huset tätt och innerväggar på plats. Det arbetet ska ske inom en månad efter stomresning då alla byggställningar plockas ner.

-Vi färdigställer så mycket det går på utsidan av huset i det här skedet, säger Lars Axelsson, chefsarkitekt på Huspartner.

Vildmarkstemat tar form

Han menar också att Stina nu går in i rolig fas av planering och färgsättning.

-Stina har skickat flera olika förslag till mig som vi har gått igenom. Till exempel blir det nu träpanel i taket och på en vägg i vardagsrummet, säger Lars.

Ända från början har vildmarkstemat varit viktigt för Stina i hennes husbygge. Att använda sig av naturmaterial, både in- och utvändigt, är ett genomgående tema.

-Jag vill få in fjällinspirerad inredning, det är väldigt viktigt för mig. Jag mår väldigt bra i vildmarken och den känslan vill jag få in i mitt hem, säger hon.

Hennes nya hus ligger omgivet av både skog och vatten och huset är tänkt att integreras med miljön omkring.

-Längtar jag efter skogen är det bara att titta runt knuten, säger Stina.

Möte med elektrikern

En annan viktig del när innerväggar är plats är att man som köpare nu får gå igenom elinstallationer tillsammans med Huspartners elektriker.

-I det här läget gör man justeringar i elen när man kan vara på plats och insupa atmosfären. Man kan tydligt se var man, till exempel, vill ha taklampan eller tv:n, säger Lars Axelsson, Huspartner.

I Stinas fall vill hon även ha ett ljudsystem installerat i huset.

-Huspartner är väldigt flexibla här för vi drar inte elen förrän huset är stomrest. När kunderna gått igenom huset med elektrikern sätts gips på väggarna. Här skiljer vi oss från andra husleverantörer, säger Lars Axelsson.

Dags att planera trädgården

Utöver att planera de invändiga ytskikten och färgsättningen är det nu också dags att börja planera mer detaljerat utvändigt.

-Från början har man en grov plan på hur tomten ska bli men oftast får man massa nya, fräscha idéer när man kan se huset på plats, säger Lars Axelsson.

Även altan, uterum och parkering är saker man kan börja planera mer detaljerat i det här skedet.

-Många av våra kunder går in i en jätterolig period nu och hamnar i den här bubblan när allt ska planeras, säger Lars.

När det gäller Stinas hus byggs ett stort garage som till hälften kommer innehålla ett gym.

-Det är rejält med takhöjd där inne och Stina är väldigt nöjd med hur gymmet kommer bli, säger Lars.

Se vår nya husserie här

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email