sina-pa-tomten

Modernt med naturnära känsla

Här får du följa skidåkaren Stina Nilsson resa mot ett nytt hus tillsamman med oss på Huspartner. I naturnära läge har hon hittat sin drömtomt där hon ska bygga sitt nya hem. Nu är det dags att rita huset.

Tomten är klar och nu är det dags att ta Stinas husdröm ett steg närmre verklighet. Vår arkitekt Lars Axelsson har tillsammans med Stina besökt tomten. Tillsammans börjar nu arbetet med att ta fram ett hus som matchar Stinas önskemål och tomtens placering.

Vi på Huspartner gå alltid igenom alla möjligheter som finns när man väljer att bygga med oss. Allt från hustyp till inredning. Vi tar också ansvar för att noga informera om kostnader som innefattas av ett nybygge. Allt från själva huset, till markarbeten och anslutningskostnader.

I har ett stort utbud av hustyper. Dessutom har du alltid möjlighet att ändra på vårt förslag eller få ett unikt, specialritat förslag från oss.

Stina Nilsson hade själv en väldigt klar bild av vilken typ av hus hon ville ha när hon kom till oss. Hon och vår arkitekt Lars Axelsson jobbade mycket nära varandra för att få fram precis det hus hon ville ha.

-Jag utgick ifrån hennes drömmar och sedan finslipade jag lite på dem, säger Lars Axelsson.

Att tomten ligger med både skog och vattenläge blev hela utgångspunkten för huset. Stina ville ha ett hus med modern touch och en naturnära känsla.

-Det har varit ett väldigt roligt uppdrag. Hur får man till ett modernt hus som samtidigt känns naturligt?, säger Lars Axelsson.

Sagt och gjort började han skissa på det suterränghus som ska bli Stinas hem.

-Lösningen blev en modern planlösning med öppna ytor och många, stora glaspartier invändigt. Utvändigt har vi jobbat mycket med materialval för att få till den naturliga känslan.

Vår arkitekt Lars Axelsson tog därför fram en unik planlösning till Stina som passar de behov hon har och platsen hon valt.

-Till exempel har hon en stor balkong i österläge med sjöutsikt.

Dessutom kommer den största delen av tomten att vara kvar som naturtomt.

-Det kändes viktigt för Stina att inte gå in och förändra omgivningen allt för mycket. Det blir inte så stor gräsmatta utan det naturliga på platsen ska få finnas kvar, säger Lars Axelsson.

När du bestämt dig för att du är nöjd med din hustyp från oss tar vi fram köpehandlingar som ni får granska.

En stor och viktig detalj är även bygglovet. Det är en handling som ska komma till tidigt i processen för att du ska veta exakt vad och hur du får bygga på den plats du valt. Utförlig info om bygglov hittar du på Boverkets hemsida https://www.boverket.se/sv/byggande/bygga-nytt-om-eller-till/. Själva bygglovsanmälan gör du till den kommun där tomten ligger.

Vi på Huspartner är behjälpliga med att ta fram dokumentation kring huset som du behöver i bygglovsprocessen.
Läs gärna mer om processen att bygga hus

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email