Stina Nilsson i sitt nya hus

Slutbesiktning

Slutbesiktningen av Stina Nilssons hus gick galant! Den oberoende besiktningsmannen kallade det utförda arbetet för ”utmärkt” så både Huspartner och Stina var mycket nöjda. I och med genomförd och godkänd besiktning övertog Stina huset och kan nu kalla sig för husägare på riktigt:
– Det känns fantastiskt! Man har ju gått och väntat och längtat, så att äntligen få nycklarna är väldigt speciellt, säger en väldigt glad Stina.

Husbygget har pågått i sex månader och allt har gått enligt plan. Under entreprenadtiden har husleverantören fullt ansvar för att ha garanti och försäkringar. Med andra ord kan huset förstöras helt dagen innan slutbesiktningen men är då skyddat av en fullförsäkring som Huspartner står för. Som husköpare är det viktigt att teckna en försäkring direkt när huset är slutbesiktigat så huset aldrig står utan skydd.

Stina Nilssons vardagsrum

Tio års garanti

Huspartners ansvar stannar inte vid överlåtandet. Efter två år kan man som husköpare välja att göra en garantibesiktning där en oberoende besiktningsman återigen går igenom huset för att se om något hänt sen det byggdes. Om fel upptäcks åtgärdar Huspartner dessa kostnadsfritt. Totalt har man som husbyggare tio års garantiåtagande av husleverantören, något som konsumentköplagen ligger till grund för.

– Generellt sett har man som konsument ett väldigt bra skydd. Under byggtiden finns också ett färdigställandeskydd som all byggnation mot privatpersoner måste ha. Går ett husföretag i konkurs under byggtiden så går försäkringen in och ser till att kunden kan gå in och bygga klart huset med annan leverantör, berättar Lars Axelsson, chefsarkitekt på Huspartner.

Vapendragaren Axelsson

Förutom ett starkt skydd är det även viktigt att det finns en bra och öppen dialog mellan husleverantör och husbyggare. På frågan vad som varit viktigast för Stina under byggprocessen kommer svaret utan tvekan:

– Lars! Han har varit en sån otroligt viktig stöttepelare från dag ett! Det har inte funnits en fråga eller fundering som han inte har kunnat ta sig an och hjälpt mig med. Jag har sagt att han har blivit lite av min vapendragare under den här processen.

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email