Stina Nilsson framför bil

Stinas dröm tar form

Skidåkaren Stina Nilsson vill ha ett modernt hus med naturnära känsla när hon valt att bygga nytt med oss. Invändigt är det moderna, öppna ytor och stora glaspartier som fått definiera suterränghuset.

-Eftersom tomten ligger lite sluttande blev det naturligt att bygga ett suterränghus där, säger Lars Axelsson, chefsarkitekt på Huspartner.

På bottenplan av huset blir det en relaxavdelning och några gästrum medan entréplan innehåller gemensamhetsytor.

-För Stina var det viktigt med stora, öppna ytor. Jag har tagit fram en ritning där kök, matplats och vardagsrum ligger öppet och i nära anslutning till varandra, säger Lars Axelsson.

Eftersom tomten ligger mitt i naturen med en utsikt mot vattnet blev det även naturligt att ha stora glaspartier på entréplan.

-Det är ju en perfekt lösning om man vil ha mycket ljusinsläpp och inte har någon insyn, säger Lars Axelsson.

Att gå igenom husets alla materialval är en rolig och kreativ process för att få till den rätta känslan i det nya hemmet.

Alla våra hus kommer med hög standard redan i grundutförandet. Vi tror inte på tillval som ska ge en lyxigare känsla utan har bakat in hög kvalitet som standard.

Till exempel erbjuder vi kök från Marbodal med rostfria vitvaror från Husqvarna, tvättstugeinrede från Marbodal, aluminiumbeklädda treglasfönster från Elitfönster och andra produkter av högsta kvalitet.

För att processen inte ska stanna av har du fyra veckor på dig att göra eventuella ändringar efter att du skrivit under köpehandlingarna. Du får besöka våra köks- och badrumsleverantörer och kan gå igenom de val du vill ha.

I Stinas fall ska hon även bygga ett stort garage på tomten. Där ska även en träningsavdelning och gym inrymmas.

-Stina hade behov av ett större utrymme där hon kan träna och för att vi inte skulle behöva bygga ett hus med enorm takhöjd valde vi att lägga den delen i ett intilliggande garage, säger Lars Axelsson.

Dela inlägget

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email